Uzman Klinik Psikolog Ayça Özgen

Ücretsiz ön görüşme için ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Uzman Klinik Psikolog Pınar Ayça Özgen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümünden yüksek şeref derecesiyle mezun olmuştur.

Lisans eğitimi süresince ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesinde, farklı yaş gruplarından çocukları kapsayan çeşitli projelerde aktif olarak yer almıştır. Aynı zamanda, Başkent Üniversitesinde bilişsel psikoloji alanında stajyer psikolog olarak görev yapmıştır. Lisans eğitiminin bir bölümünü Tilburg University’de tamamlamıştır. Bu süreçte, Webster University’de otizm ve madde bağımlılığı çalışmaları üzerine yürütülen projelerde bir yıl boyunca görev almıştır. Ayrıca, “Algılanan Beden Nesneleştirme Envanteri” adlı bir ölçek geliştirme çalışması Koç Üniversitesi Psikoloji Dergisi’nde yayınlamıştır.

Lisans eğitimi sonrasında, University of Alberta’da araştırma ve öğretim görevlisi olarak bilişsel sinirbilim alanında çeşitli çalışmalar yürütmüştür. Bu dönemde, insan beyninin davranışlar üzerindeki etkisini araştırmak amacıyla Harvard University, Boston University, McLean Hastanesi ve diğer kurumlarla iş birliği içinde yürütülen, Martinos Center’da fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) eğitimi almıştır.

Yüksek lisans eğitimi öncesinde, sığınmacı ve mültecilerle çalışanlarda, psikolojik sağlık üzerine bir derleme yayınlamıştır.

Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesinde yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yaparak yatılı hastalarla görüşmeler ve test uygulamaları yapmıştır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) gibi birçok psikolojik test uygulamasına hakimdir. Yüksek lisans tez döneminde, Başkent Üniversitesinde 1 yıl boyunca kısmi zamanlı araştırma asistanı olarak görev almış, akademik gelişimine katkıda bulunmuştur. Tezinde Şema Terapi perspektifinde anne narsisizmi ve kişilik bozuklukları üzerinde çalışmıştır.

Dr. Kln. Psk. Bahar Köse’den Şema Terapi Uluslararası Sertifikasyon eğitimini almıştır. Ayrıca, Doç. Dr. Fatih Yavuz’dan Kabul ve Kararlılık Terapi (ACT) eğitimi almış; Uzm. Klinik Psk. Nurdan Ökten’den Bilişsel Davranışçı Terapi uygulayıcı eğitimi almıştır. Prof. Dr. Veli Uyan’dan ise Çözüm Odaklı Terapi uygulayıcı eğitimi alınarak, terapi becerileri çeşitlendirilmiştir. Depresyon, kaygı problemleri, travma ve ilişkisel problemler üzerinde yoğunlaşmıştır. Terapi seanslarını ağırlıklı olarak Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi ekollerine dayandırarak yürütmektedir.